Şehit Polis Mehmet Çelik Ortaokulu


Vizyon: Şehit Polis Mehmet Çelik Ortaokulu olarak, Atatürk İlke ve İnkılâplarına, Anayasada ifadesini bulan Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, Türk Milletinin millî, ahlaki, insani ve kültürel değerlerini benimseyen; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen, Sorumluluklarını bilen ve yerine getiren, Güçlüklerden korkmayan, İnsan haklarına saygılı, haklarını bilen ve koruyan, Hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip, Bilgili, becerili ve özgüvenli olan, Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışı kazanan, Doğaya ve çevresine duyarlı, Türk Milletini çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, saygın bir ortağı yapma gayreti olan bireyler olmalarını sağlamak için varız. Bütün öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, becerili, kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak, barış dolu bir dünya için yaşam boyu öğrenmekten vazgeçmeyen bireyler olmalarını sağlamaktır.

Misyon: Okulumuzda öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin. Öğrenenler öğrendiklerini kendisi, ailesi, milleti ve tüm insanların yararı için kullansın. Okulumuzda öğrenen ve öğretenler değişime ve gelişime açık olsun. Okulumuzda her bireyin eşit olduğunu tüm veli, öğrenen ve öğretenler bilsin. Okulumuzda, herkes her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın. Okulumuzda eğitim gören her öğrencimizi her yönüyle en iyi şekilde yetiştirip, onları geleceğe hazırlamaktır. Okulumuz, Atatürkçü, laik, insan haklarına saygılı, çağdaş bir okul olarak öğrencilerimizin başarısını artırmak ve örnek okul olarak gösterilmesini sağlayarak, sıralamada yerini almasını, ön sıralarda bulunmasını başarmaktır.

Başarılar: 2016-17 eğitim öğretim yılı sonunda Kız Milli Futbol takımımızın alt yapısına 1 öğrenci kazandırılmıştır. 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında 2 adet Kaymakamlık kupası kazanılmış ve yine Eczacıbaşı Kız Voleybol takımına 1 öğrenci kazandırılmıştır. Okulumuzda yıllardır süren Futbol ve Voleybol çalışmalarının yanında Bocce ve Jimnastik çalışmaları da sürdürülmektedir. Kız Bocce takımımızdan 1 öğrencimiz, il karmasına seçilmiş ve İl Milli Eğitim Bocce Takımında yer almaya hak kazanmıştır.

Saatler: SABAH SÜRE BAŞLAMA - BİTİŞ 7 DERS 08.00 13.40 ÖĞLE SÜRE BAŞLAMA - BİTİŞ 7 DERS 13.50 19.30
Isınma:
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: İNGİLİZCE
Sportif Etkinlikler: 2016-17 eğitim öğretim yılı sonunda Kız Milli Futbol takımımızın alt yapısına 1 öğrenci kazandırılmıştır. 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında 2 adet Kaymakamlık kupası kazanılmış ve yine Eczacıbaşı Kız Voleybol takımına 1 öğrenci kazandırılmıştır. Okulumuzda yıllardır süren Futbol ve Voleybol çalışmalarının yanında Bocce ve Jimnastik çalışmaları da sürdürülmektedir. Kız Bocce takımımızdan 1 öğrencimiz, il karmasına seçilmiş ve İl Milli Eğitim Bocce Takımında yer almaya hak kazanmıştır.
Bilimsel Etkinlikler: Tubitak 4006 Proje Sergilerine, bilişim alanında Bilge kunduz ve kod haftası etkinliklerine katılım sağlanmaktadır.
Proje Çalışmaları: “Okuyoruz Mutluyuz”: Okulumuzda yürüttüğümüz "Okuyoruz Mutluyuz" projesi ile her gün dönüşümlü olarak kitap okuma saatleri gerçekleştirilmekte, öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırılmaya çalışılmaktadır. “Sınıflar Arası Futbol Turnuvası”: Her yıl düzenli olarak sınıflar arasında 1. Dönem 1, 2. Dönem 1Futbol turnuvası düzenlenmektedir. “Güçlü Çocuklar, Güçlü Yarınlar”:Daha çok bayan velilere yönelik olarak gerçekleştirilen, kadın sağlığı, kadına şiddet, çocuk istismarı konularında veliler aydınlatılmaya çalışılmaktadır. “Sokakta Şenlik Varsa, Ben de Varım”: Hem çocuk oyunlarını öğretmek, hem dayanışma duygusunu geliştirmek maksadıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen projede yer aldık. “Tübitak 4006”: Farklı projelerle öğrencilerimizin bilimsel çalışmalarda yer almalarını teşvik edip, ülke çapında yapılan etkinlikte yer alıyoruz. “E- Twinnig”: 3 farklı proje ile öğrencilerimizin yurt dışındaki öğrencilerle ve farklı kültürlerle iletişimlerini arttırmaya, kültürler arası bağı güçlendirmeye çalışıyoruz. “ First Lego League”: Teknoloji alanındaki gelişmeleri takip ediyor, öğrencilere takım ruhunu aşılıyor, farklı kurumların öğrencileriyle hem yarışma hem dayanışma kurmalarını sağlıyoruz. “Beyaz Bayrak”: Temiz okul sertifikası ve beyaz bayrak alınmış, konu ile ilgili bilinçlendirme çalışmaları sürdürülmektedir. “Misafirim Öğretmenim”: Dezavantajlı öğrencilerin ağırlıkta olduğu pek çok öğrenci ve velimiz evlerinde ziyaret edilmekte, okul veli öğrenci iletişimi güçlendirilmeye çalışılmaktadır. Okulumuz Temiz projesi ile ilgili başvurumuz gerçekleşmiş olup, süreç devam etmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Erasmus KA119, Etwinning

Telefon - 02324624705

Belgegeçer - (232) 462 4705

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://sehitpolismehmetcelik.meb.k12.tr

Adres - YEŞİLOVA MAH. 4016 SK. JANTSA KARACAOĞLAN ORTAOKULU BLOK NO: 5 BORNOVA / İZMİR

Öğretmen :65
Öğrenci :864
Derslik :19
Çok Amaçlı Salon :2
Fen Laboratuvarı :2
BT Sınıfı :2
Kütüphane Kitap Sayısı :1111
Revir:2
Öğretim Şekli :İkili Öğretim

Yerleşim Yeri - Sokak : 4016 No : 22 Mahalle : Yeşilova Semt : Altındağ İlçe : Bornova Posta kodu :35080

Adres - YEŞİLOVA MAH. 4016 SK. JANTSA KARACAOĞLAN ORTAOKULU BLOK NO: 5 BORNOVA / İZMİR

Ulaşım Otobüs ile ulaşım : Köşe Durağı, Rafetpaşa Durağı 54 Otogar – Konak 59 Bornova Metro – Kemer 119 Altındağ - Bornova Metro 191 Otogar – Yurtoğlu 250 Otogar – Uzundere 555 Otogar – Halkapınar Metro 613 Otogar – Bostanlı İskele Dolmuş ile ulaşım: Pınarbaşı – Bornova Yeşilyurt– Bornova Işıkkent - Kahramanlar Metro ile ulaşım: Bölge Metro İstasyonu

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İzmir İl Merkezine 8 km, 20 dk. Bornova Merkeze 3,5 km, 12 dk. Forum Bornova’ya 1km, 3 dk.